Friday, December 17, 2010

Özgür Ada aramiza katildiktan sonra hayatimizda neler degisti, degisiyor ya da yeni anne-baba olacaklara pratik öneriler


+ Bi kere artik sinema keyfimiz yok denecek kadar az. Öyle uzun süreli bizi baglayacak planlar yapamiyoruz (simdilik). Bi keresinde Mamoth'u altyazili seyrettik (sessiz sinema kivaminda) ama bi daha olur mu bilmiyorum.
+ Uzun metraj yerine kisa metraj film izlemeye calistik. Fena da olmadi. Yalniz Türkce kisa filmler baya bi az (Türkce uzun metraj tavsiyesi olan varsa memnun oluruz ;)), yabancilara da henüz gecmedik.
+ Bir de Seinfeld'i izlemeye 6. sezondan itibaren devam ediyoruz. Bölümler 20 dk'lik oldugu icin vazgecmesi kolay oluyor.
+ Özgür Adamiz kis bebesi oldugu ve Sikago gibi kislari baya sert gecen bi sehirde yasadigimiz icin (sicakligin -30°C'ye kadar dustugu, ortalamanin -10°C civari oldugu bi sehirden bahsediyorum) artik pek disari cikmiyoruz. Acikcasi böylesi, simdilik, bana göre daha iyi. Böylece Adamiz'i üsütmüyoruz. Ele avuca gelince bol bol gezeriz nasil olsa..
+ Kollarim kaslanmaya basladi.. E Ada'yi (4.5 kg i geckin bizim yumurcak) günde en az 15-20 defa yerinden kaldirip indirdigimi düsünürsek, bunun olmasi gayet dogal sanirim.
+ Basarinin anlami degisti: Basari gece uyumak istemeyen Özgür kizimizi uyumaya ikna etmek artik bizim icin.
+ Yildönümümüzde disari cikamiyoruz madem, eve yemek söyliyip keyif yapalim diye plan yaptik ama Ada'nin planlari farkliymis :) Olan sicak yemeklere oldu. Soguk yemek söyleseydik daha iyi olurmus.

2 comments on "Özgür Ada aramiza katildiktan sonra hayatimizda neler degisti, degisiyor ya da yeni anne-baba olacaklara pratik öneriler"

Başka Anne on December 17, 2010 at 3:57 PM said...

Az kaldı. Kısa süre sonra uyku süreleri uzayacak, izlediğiniz şeylerin süresi uzayacak :)

Deniz on December 18, 2010 at 11:06 AM said...

Biz de o günleri iple cekiyoruz Derya :) Esimle birbirimize "3 aylik bebeklerin araliksiz 6-7 saat uyudugu oluyormus!Oley!" diye hatirlatiyoruz arada sirada :)

Post a Comment

 

Anne olunca anlamadiklarim Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez