Saturday, December 25, 2010

Emzirme Reformu Sobesi


Blog yazan annelerin sobeleme oyununa deryaze sayesinde dahil oldum. Ben bu alemde yeni oldugum icin bi sobeleyecegim, herkese acik blogu olan kimse yok. Ama bi arkadasimin henüz özel olan bi blogu var, onu sobeleyeyim de isterse sorulari cevaplar, o da bu oyuna katilir.  Cevaplarimi asagida bulabilirsiniz:

(1)  Türkiye’de ilk altı ay sadece anne sütü alan bebeklerin oranı sizce yüzde kaç? (*)
1.3 olduğunu deryaze'den ögrendim, üzüldüm, sasirdim..
(2) Siz bebeğinizi ne kadar süre anne sütü ile beslediniz?
2 aylik Özgür Ada'yi simdiye kadar hep emzirdim. Bakalim bundan sonrasi nasil olacak..
(3) Kaç ay doğum izni kullandınız?
Çalışmıyorum.
(4) Yasal süt izninizi kullanabildiniz mi?
Çalışmıyorum
(5) Emzirdiğiniz ya da süt iznini kullandığınız için iş yerinde mobbing (tepki, işi bırakmanız için baskı) ile karşılaştınız mı?
Çalışmıyorum.
(6) Bebeğinizi toplum içinde, dışarıda emzirmeniz gerektiğinde sıkıntı yaşadınız mı?
Evet. Ev disinda emzirmeye kalktiginiz zaman ya bi soyunma kabini bulmaniz gerekiyor ya da bi tuvalet. Allahtan bi örtü gibi bisiy icat etmisler, onun sayesinde disarida oturdugunuz yerde emzirebiliyorsunuz rahatca.
(7) Emzirme konusunda desteğe ihtiyacınız oldu mu? Gerek emzirme danışmanlığı, gerekse psikolojik olarak yeterince destek bulabildiniz mi?
Evet tabi ki. Emzirme danismanindan destek aldim ilk baslarda. Burada hastanelerde dogumdan sonra annelere bu hizmet istege veriliyor. Türkiye'de de olmasini istedigim, bence cok mantikli bi hizmetti. O destegi almasaydim ne yapardim bilmiyorum.
(8) Emzirdiğiniz süre boyunca etraftan “sütün yetmiyor, mama ver, bu çocuk meme emmek için çok büyük” şeklinde baskı gördünüz mü?
Evet. Sütün yetmiyor heralde diye aglayan da tutun da kalitesiz mi acaba sütün, cocuk memenin altinda eziliyor seklinde bi sürü olumsuz yorum aldim zaman zaman.
(9) Emzirme Reformu’nu biliyor musunuz? Sizce Emzirme Reformu neden gerekli?
Biliyorum. Anne sütü bebegin sagligi icin en yararli besin kaynagi. Bunun böyle oldugunu anlatmak icin Emzirme Reformu gerekli.
(10) Emzirme Reformu’nu web sitesinde desteklediniz mi? Destek olmak için www.emzirmereformu.com adresindeki formu doldurmanız yeterli.
Evet destekledim.

0 comments on "Emzirme Reformu Sobesi"

Post a Comment

 

Anne olunca anlamadiklarim Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez