Saturday, October 23, 2010

Ufak Tefek Saptamalar


Hamilelikle, dogumla, kendimle, cevremle, ailemle ilgili gozume carpan ufak tefek seyler:

  • Alien serisinden beri isler cok degisti. Artik insanlarin bi kadinin karninda kiprasan bisiyi gordukleri zaman verdikleri ilk tepki "Aa bu bi mucize!" degil de "Anaam Alien gibi nasil da kiprasiyor o oyle!" oluyor.
  • Dogumun son gunlerinde ve bebegin ilk gunlerinde yaniniza sizi strese sokmayacak birileri olsun. Dogum odasinda "vs vs kisiyi yatistirmakla ugrasir miyim acaba?" diye sorular olmasin aklinizda.
  • "Daha dogurmadin mi sen daha?" tadinda sorulara alisin. Bu sorulari soranlar muhtemelen uzun zamandir gorusmediginiz, dogumun hangi evresinde oldugunuzu bilmeyen arkadaslarinizdir. 
  • "Suyun mu geldi?" alismaniz gereken baska bi soru kalibi. Dogum, hamilelik hayatin ne kadar parcasi olursa olsun buna yabanci olan, kadin bedeninden cikan bi sivinin komik oldugunu dusunen insanlar olabilir. Bu durumun tersini kadinlar dusunecek olsalardi cinsel hayatlari baya bi sorunlu olabilirdi bence :)
  • "Cocuk zaten 2-3 kg felan tutuyor, sen niye bu kadar kilo aldin?" tavri sizi yildirmasin. O cocugu tutacak altyapinin da lazim oldugunu dusunun. Hem sonra "eyvah cok kilo aldim, oram cikti, buram cikti" diye kaygilariniz varsa bu blog yerine gidin Ebru Salli'nin hayatini takip edin, siz de rahat edin ben de :) Ben sahsen ilk hamileligim oldugu icin kafama kilo gibi gecici (gecici evet cunku dogumdan sonra siki bi rejim bekliyor beni :)) herseyin olasiliklar dahilinde en dogal sekliyle olmasini istiyorum. Kafaniza takilan, bilmediginiz, kontrol edemeyecegim o kadar cok sey varken "Eyvah kilo aldim!" gibi bi cumle bana fazla basit geliyor. 
  • Dogumdan sonraki rahatsiz soru ise "Sutun geldi mi?/geliyor mu?" olacak gibi sanirim. ("Evet evet geliyor; Kac kg lazimdi sana?" :P) Anneligi, anne olabilirligi sut gelisiyle iliskilendiren bu tavirdan rahatsiz olmasaniz da hafiften bozulabilirsiniz. Halbuki bi kadinin bebegini emzirebilmesi genetik faktorlerin yaninda onun ne kadar rahat bi ortamda yasadiginin/hissettiginin gostergesidir. Yani sutun geldi mi tadinda sorular soran insanlar (muhtemelen) aslinda size tam da bu ortami saglamasi gereken insanlardir. 

2 comments on "Ufak Tefek Saptamalar"

yagmur on October 27, 2010 at 2:57 AM said...

Ne kafami cok kilo aldimlarla utulesin su hamileler(bak hamileler dedim cevre etkisinden mahrum olanlar yani;)ne de lop lop yiyip hamileyim ben yerim ayaklarina yatsinlar! yok efendim herseyin bi karari vardir. bazi seyler deneyimledir de onceki deneyenleri de okumak, anlamak ben nolarim ya diye dusunmek lazim.
operim sizi. hadi bakalim hoscakalin!

Deniz on October 28, 2010 at 1:24 PM said...

aynen öyle Yagmurcum. Ne "ooh hamileyim nasil olsa" diye camura yatmak, ne de aman oram cikti, buram cikti diye endiselenmek.. Hersey kararinda..

Post a Comment

 

Anne olunca anlamadiklarim Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez