Wednesday, October 6, 2010

Kurulus Amaci (!)


Aslinda annelikle ilgili bi blog acmayi pek dusunmuyordum. Zaten etrafta bi sürü anne olmakla, hamilelikle ilgili blog vardi, ben niye bi tanesini daha ekleyecektim. Ta ki bugune kadar. Bi blog yazisi okudum ve hayatim degismese de bu konu hakkindaki görüsüm degisti.
 
http://baskahamile.blogspot.com/2010/10/anne-olunca-anlarsn.html 

Bu yaziyi yazan baskanne'ye, beni zamaninda cesaretlendiren sevgili Bilge'ye ve bugün bu fikri tekrar sorgulamami saglayan sevgili Yagmur'a tesekkürlerimi borc bilirim.

Hamilelik ve annelik sürecinde yasadiklarimi tek tek yazmak degil niyetim, buna vakit olacagini sanmiyorum zaten. Yapmak istedigim daha cok annelik, hamilelik üzerine biriktirdigim, üzerinde kafa yordugum düsüncelerimi paylasmak. Aklimda simdiden yazmak istedigim bi iki konu var bile.  Ha bunu niye yapmak istiyorum peki? Öncelikle benim gibi yahut bana yakin düsünen arkadaslarimla aramizda bi okyanus olmasina ragmen düsüncelerimi ve gecirdigim süreci paylasmak. Anakara'ya bi gün döndügümde aramizda kucagimda Ada bebekle arkadaslarimla bulustugumda aramizda ucurumlar olmasin istiyorum.

Ikinci olarak benzer sürecleri yasayacak kadinlara bize ögretilmis düsünce kaliplarinin disinda hareket edilebilecegini anlatmaya calismak gibi ulvi ve cesur bi amac edindim kendime, bu kadar da iddaliyim! Yok yok o kadar iddali degilim ama elimden geleni yapmak istiyorum. Kendi tecrübelerimi paylassam bile bu yeterli olacak gibi geliyor. Gazamiz mübarek olsun! :)

4 comments on "Kurulus Amaci (!)"

Okan Akan on October 6, 2010 at 1:48 PM said...

O La La, anne olamayacakların da kahve eşliğinde keyifle okuyacakları bir blog:)

İlgiyle takip edeceğim Deniz.

rsa68rsa68rsa68 on October 7, 2010 at 6:09 AM said...

veeee anne olmak üzere olanlaaar,anne oluverdikten sonra, anne olmaktan korkanlara anne olmanın aslında o kadar da korkulacak birşey olmadığını anlatırlaaaar. o korkakların daaa önleri açılmııış, içleri feraalamış olur bu sayede :) dimi?

ay lav yu anneoluncaanlamadiklarim nokta bılogsıpot. :*

rsa68rsa68rsa68 on October 7, 2010 at 6:09 AM said...

iskra ruhatsena :)))))) haha.

Deniz on October 7, 2010 at 6:38 PM said...

Tesekkürler Okan, takip edildigini bilmek güzel sey :)
di di di Senisim! :) "Ilk duygular" yazisina senin icin bi ekleme yapiyorum simdi.

Post a Comment

 

Anne olunca anlamadiklarim Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez