Thursday, October 7, 2010

Ilk Zorlu Sinav


Hamileligin ilk aylarinda en cok konustugumuz konularin basinda bebegin cinsiyeti ve erkek-kiz olursa hangi isimleri koyacagimiz vardi. Salih kesin kiz istiyordu, ben de kiz istiyordum ama biraz erkek olursa haksizlik etmek istemedigimden, biraz da Salih'e benzer bi oglumun olabilecegi düsüncesiyle erkek olsa da olur diyordum kendi kendime.

Erkek mi kiz mi tahminleri arkadaslar arasinda konusuladursun bebegin cinsiyetini ögrenecegimiz gün geldi catti. Facebook'tan tahminleri topladik ve  % 80 gibi bi basari oraniyla kiz diyenler sorumuzu dogru bildi :) Ultrason görevlisi heyecanimizdan daha dogrusu sevinc cigliklarimizdan bebegin ilk cocuk ve ilk torun oldugunu sip diye anladi! (cok zeki olmak gerekmiyor tabi bunu anlamak icin :))

Bundan sonra günler hayaller, planlar, düsüncelerle gecip durdu. Ta ki hamileligin 25.-28. haftasi arasi yapilan seker testine kadar. Doktor rutin kontrole gittigimiz zaman su nasil oldu, bu nasil oldu diye konusurken konusurken "Aa gecen hafta sana seker testi yapilmisti sahi, hadi onun sonuclarina bakalim" diyip ekranda benim bilgilerime ulasinca sekerimin üstü limiti biraz astigini gördü ve panik yapip "Ben sana niye haber vermedim?" acaba diyip hemen baska bi test yapmamiz daha gerekiyor dedi. Yapilacak test 3 saatlik test denilen öncesinde kaninizin alindigi hemen sonrasinda seker yüklemesi yapilan (yani iki bardak baya bol sekerli bi sivi ictiginiz) ve 1 saat araliklarla 3 kere kaninizin alindigi bi testti. Onun sonucuna göre bende hamilelerde rastlanan Hamilelik Diyabeti/Sekeri (Gestational Diabetes)nin olup olmadigina karar verilecekti. Seker cikma durumunda ne olacagini doktora sordugumda riskleri anlatti, iste büyük bi bebege sahip olabilirdim, ileride ikinci tip diabet olma ihtimalim yüksekti vs vs. Bunlar cok sorun gibi gelmemisti. Ben daha cok bebege en kötü ne olabilirle ilgileniyordum. Doktora bunu ilk kez sordugumda cevap vermedi, ikinci kez sordugumda "Bebek ölü dogabilir!" dedi. O anda basladim aglamaya, bi yandan kafami toparlayip kadinin dediklerini kacirmamaya calisiyordum, bi yandan da yaslar gözümden pit pit akiyordu. Bi süre sonra tek yapabildigim yanima gelen Salih'e sarilmak oldu.

Bebegin kalp atislarini dinlerken doktor sakinlestirici bisiyler söyledi, iste neler var gibilerinden basindan gecen bi iki hikayeyi anlatti. Meslekleri icabi doktorlar neler neler görüyor onlari anliyorum ama yine de böyle pat diye damdan düser gibi bi kadina "bebegin ölebilir" demek dogru gelmiyor. Neyse iste cok fazla bekletmeden konustugumuz testi yaptirmami söyledi ayrilirken. Iki gün sonra Salih'in laba gitmek zorunda olmadigi cumartesi günü beraber gideriz diye kararlastirmistik aslinda ama ben daha fazla beklemek istemedigim icin cuma günü kendim gittim testi yaptirmaya. O gece nasil gecti bilmiyorum. Hayatimda ilk kez sabaha kadar aglamak nedir onu ögrendim. Bi yandan internetten bisiyler arastiriyorduk, bi yandan birbirimizi sakinlestirmeye calisiyorduk. Eskiden hep böyle toparlak, bogum bogum bacaklari olan, sikistirip isirabilecegim (!) bi kiz cocugum olsun isterdim. Bunlarin ne kadar bos daha dogrusu lüks istekler oldugunu o gece anladim. Insan cocugunun saglikli olmasindan baska hic bisiy istemiyormus meger.
Testin sonuclarini aldigimda baya bi rahatlamistim. Hamilelik sekerine rastlanmamisti.

0 comments on "Ilk Zorlu Sinav"

Post a Comment

 

Anne olunca anlamadiklarim Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez